Turnen is en blijft een sterke troef van Blauwput Omnisport. We bieden het levenslang aan: van kleutergym op aangepaste toestellen over turnen voor jongeren tot fitgym voor volwassenen en senioren. Vanaf 6 jaar kan je in de turnhal onder leiding van ervaren lesgevershet turnen in diverse vormen beoefenen. Zo is er acrogym voor wie zich voor partnerwerk en acrobatische delen op de vloer kan engageren en toestelturnen voor wie zich liever toespitst op de artistieke gymnastiek. Of zweef je liever vrij al saltos makend door de lucht? Dan is onze trampoline en tumbling afdelingzeker wat voor jou.

Ook wie aan competitie wil doen, vindt bij ons zeker zijn gading. Onze club was in het verleden al "leverancier" van kampioenen op provinciaal en nationaal niveau.

 

Onze afdeling turnen behaalde in 2005 met glans het felbegeerde kwaliteitslabel IK-gym van de GymnastiekFederatie, en vernieuwde dit in 2010.

 

Wat doe ik aan?

Sporten doe je niet in je Jeans of op naaldhakken, dat spreekt voor zich, maar welke kledij/Schoeisel draag je nu best als je turnt, acro-gym beoefent of springt op een trampoline?

Kledij:

  • Tshirt (Uniform)
  • Training (Uniform voor competitiegymnasten)
  • Fleece Pull(Lekker warm)
  • Trampoline T-Shirt

Waar kan ik hetuniform aankopen 1 maal per jaar bieden wij de mogelijkheid tot aankoopvan het uniform, hou de website en/of uitgedeelde informatie in het oog.

Schoeisel:
Globaal gezien turnt ongeveer 85 % van alle turn(st)ers, van recreanten tot topturn(st)ers, altijd op blote voeten. Bij balk, tumbling of bij grondoefeningen loopt dit percentage zelfs op tot 95 %.

Enkel bij (mini-) trampoline zijn turnschoentjes wel aangeraden: het is niet erg aangenaam (en zelfs gevaarlijk) als je tijdens het afstoten met ‚‚n of meerdere tenen tussen de mazen van net trampolinenet blijft vastzitten. Sokken zijn ook hier helemaal niet aangeraden, om niet uit te glijden tijdens het aanlopen of afstoten. Enkel bij de grote trampoline, waar men niet moet aanlopen, werkt men frequent op sokken.