Kleuterdans is er voor kinderen van de tweede en derde kleuterklas. Tijdens de danslessen worden de algemene dansvormen spelenderwijs gestimuleerd en aangeleerd. Door in te spelen op hun eigen leefwereld ontwikkelen de kinderen muzikaliteit, ruimte -en vormgevoel. Op deze manier wordt er in deze lessen al een goede basis gelegd voor het, op latere leeftijd, aanleren van meer danstechnische bewegingen.

Niveau
A = Beginners
B/C = Met ervaring


Leeftijd
Peuterdans = instapklas en 1ste kleuterklas
Kleuters = 2de en 3de kleuterklas
Kinderen = van 6 tot 11j (lagere school)

 

Jazzdans is een ritmische dansvorm die gebruik maakt van vele soorten muziek, gaande van swingjazz tot de allernieuwste hits.

Moderne dans is een lyrische en meer poëtische vorm van bewegen. De oorsprong ervan ligt bij dansers die het gevoel hadden weg te moeten breken van het klassieke ballet om zich in een vrijere stijl te kunnen uitdrukken. Karakteristiek voor moderne dans zijn lenige, vloeiende en off-center bewegingen.

Breakdance staat ook wel bekend als breaking of b-boying. Bij breakdance zijn ontelbaar veel moves te onderscheiden. Een groot deel van deze bewegingen zijn overgenomen uit onder andere traditionele Afrikaanse dans, Chinese vechtsporten en de Braziliaanse gevechtsport Capoeira. Breakdance is zeker bekend bij het jonge publiek! Aan onze lessen breakdance kan er worden deelgenomen vanaf de leeftijd van 10 jaar, dit om de kwaliteit van onze danslessen te kunnen garanderen.

Urban Dance is een verzamelnaam voor verschillende dansstijlen (streetdance, hiphop, ragga,…) waarbij voornamelijk gewerkt wordt met R&B – en hiphopmuziek. Zowel beginners als gevorderden kunnen elk op hun niveau aan de slag in een les waar expressiviteit, inleving en explosiviteit van erg groot belang zijn.

Peuterdans is er voor kinderen van de instapklas en eerste kleuterklas. Tijdens de danslessen worden de algemene dansvormen spelenderwijs gestimuleerd en aangeleerd. Door in te spelen op hun eigen leefwereld ontwikkelen de kinderen muzikaliteit, ruimte -en vormgevoel. Op deze manier wordt er in deze lessen al een goede basis gelegd voor het, op latere leeftijd, aanleren van meer danstechnische bewegingen.