Extra activiteit 125 jaar voor de maanden maart en april

Voor de maanden maart en april voorziet Blauwput Omnisport (BOS) een heuse schattenjacht voor jullie met dezelfde inzet: twee leden zullen hun lidgeld kunnen terugwinnen tot een bedrag van 125 euro. Via een sponsorbonus zijn er een paar extra prijzen te winnen.

Wat is het?
Een activiteit geschikt voor speurneuzen van alle leeftijden.
Er zijn een 20-tal schatten verborgen, allen binnen een afstand van 5km van de sporthal aan de stadionlaan. Jullie zijn als clubleden verzekerd tijdens de tocht.
Kijk steeds uit naar het 125jaar BOS logo !

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling dat jullie aan de hand van een raadsel/puzzel de regio achterhalen waar een van de schatten (ook wel caches genoemd) is verborgen.
Heb je die regio gevonden, dan kan je aan de hand van de bijgevoegde schatkaart (hopelijk) de exacte plaats vinden waar de schat is verborgen.

Heb je een schat gevonden, laat dan de naam van je ploeg of schattenjachtpersonage achter op het logpapiertje en noteer de sportdiscipline die bij de schat hoort op het antwoordformulier (het logo met de sportdiscipline vind je in de schatkist).

Voor elke 4 juiste antwoorden gaat er een lotje met jouw lidnummer in de grote pot.
Hoe meer schatten gevonden, hoe meer kans om te winnen.

Documenten om aan de slag te gaan

Lees eerst aandachtig het document met de naam ‘inleiding van de schattenjacht’. Hier vind je alle praktische informatie in detail uitgelegd.
- Inleiding schattenjacht
- Puzzels/raadsels
- Schatkaarten
- Hints (SPOILERS) om de puzzels op te lossen
- Schatten (SPOILERS) hint voor het vinden van de schat eens je op de locatie bent
- Antwoordformulier
- Voorbeeldpuzzels
- Googlemap-locaties: extra hulp om de locaties te vinden. De namen van de regio's van de schatkaarten vind je terug in de linkerbovenhoek van het desbetreffende satellietbeeld. (googlemap-locatie). Let op: de satellietbeelden staan niet in dezelfde volgorde als de schatkaarten! Je zal dus moeten nagaan welk beeld bij welke schatkaart hoort.

Opgelet!
Schat nummer 2 werd jammer genoeg door gespuis geplunderd en kan niet meer gevonden worden. Voor deze (enkel deze) schatkaart mag je ook de naam van de regio invullen op je antwoordformulier.

 

Nog vragen?
Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 BOS 125 jaar: fotozoektocht ANTWOORDFORMULIER

Opgelet: per deelnemer kan er slechts één antwoordformulier ingediend worden.

U heeft wel de mogelijheid om formulier gedeeltelijk in te vullen en op te slaan. Nadien moet u wel opnieuw naar deze pagina komen om verder aan te vullen en alsnog het formulier in te dienen.

Lees meer: Fotozoektocht antwoordformulier

BOS 125 jaar logoAan het eind van vorig sportjaar hadden we al een e-nieuwsbrief rondgestuurd met een raadselachtige affiche. Aan de start van het nieuwe sportjaar willen we graag een tipje van de sluier oplichten.


We vieren dit jaar feest! Onze sportclub vindt zijn oorsprong in het turnen. In 1893 werd de toenmalige turnkring Sint-Jozef opgericht in de parochie Blauwput te Kessel-Lo. In 2018 viert de club dus zijn 125-jarig bestaan en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Vandaag is onze club uitgegroeid tot een omnisportvereniging met een aanbod
van 30 sporten, gegroepeerd in 9 afdelingen: badminton, body-style, dans, gymnastiek (turnen), Nordic walking, tafeltennis, volleybal, zaalvoetbal en zwemmen.
Het belangrijkste doel van onze club is zo veel mogelijk jongeren en volwassenen aan het sporten te krijgen. Bovendien heeft Blauwput Omnisport er altijd naar gestreefd om een gezinsclub te zijn.

Het hele jaar door willen wij jullie, onze leden kunnen laten genieten van ons feestjaar en jullie uitdagen met gratis extra activiteiten.

 

Wat staat er op het programma:

 • elke maand een speciale opdracht of activiteit, waarbij een lid zijn lidgeld kan winnen; wij zoeken nog steeds sponsors om dit mee mogelijk te maken. Deze activiteiten zijn al zeker voorzien:
  • september 2017: fotozoektocht
  • oktober 2017: fotozoektocht
  • voorjaar 2018: geocache (soort schattenjachtspel via GPS)
 • een groot sportfestijn op zondag 6 mei 2018
  • workshops en demonstraties door alle sporttakken
  • springkastelendorp, kinderanimatie
  • restaurant

Om het feestjaar af te sluiten zal er ook nog een spectaculaire slotshow worden gehouden op pinkstermaandag 21 mei 2018. Deze wordt getrokken door de afdelingen Gymnastiek en Dans.


Samen met jullie allemaal kijken we ernaar uit om van dit sportjaar een echt feest te maken.


Sportieve feestgroeten vanuit het bestuur en het feestcomité 125 jaar BOS

Speciaal voor het feestjaar 2017-2018 hebben wij deze eerste extra activiteit voor jullie. Deze fotozoektocht staat open voor iedereen en is gratis. Leden van Blauwput Omnisport vzw zijn verzekerd voor deze activiteit. Voor de zoektocht werd een traject van 20km uitgestippeld dat geschikt is om met de fiets of te voet af te leggen. Het traject kan makkelijk opgesplitst worden in kleinere lussen.

 

Voor de zoektocht zijn een aantal documenten nodig. Deze worden in vorm van pdf ter beschikking gesteld

Er is ook nog gps-track , gemaakt met gpsies op een osm-map, voor degene die daar mee vertrouwd zijn. Dit is te vinden op:

De zoektocht kan opgelost worden tot 30 november 2017.

Op drie momenten worden er prijzen uitgedeeld op basis van de antwoorden en de schiftingsvraag. Er is een eerste hoofdwinnaar voor oplossingen ingediend ten laatste op 30 september. Proficiat aan Maggi Vallons, zij is de septemberwinnaar!
Op 1 november wordt een tweede hoofdwinnaar bepaald uit alle deelnemers die hun formulieren indienen ten laatste op 31 oktober. En op 1 december kunnen we nakijken wie derde hoofdwinnaar is, uit de inzendingen die ons bereiken ten laatste op 30 november. Bovendien verloten we dan, met dank aan onze sponsors nog enkele prijzen onder alle deelnemers.

De hoofdwinnaars krijgen hun lidgeld terugbetaald tot een maximum van 125 euro.

We wensen jullie veel zoek(en vind!)plezier.

 

Schiftingsvraag oktober:

Hoeveel leden telt onze club exact op 31 oktober 2017?


Extra hints en tips:

- verwijderde foto's: foto 2,  foto 9 en foto 42 zijn niet meer te vinden, blijkt uit trajectcontrole

- Opsplitsing van de zoektocht in deeltrajecten :

Blauwe lus:

Start op nummer 29.

Volg het traject tot nummer 60. Je kan hier nu rechts afslaan (negenbunderspad) terug naar nummer 29.

Op deze lus kan je 17 foto's vinden.

Rode lus:

Start op nummer 1. Volg het traject tot nummer 29, ga dan even rechtdoor en sla rechts af op negenbunderspad naar nummer 60.

Vervolg hier opnieuw het traject tot nummer 73. Sla rechtsaf en ga via de stadionlaan terug naar nummer 1.

Op deze lus kan je 17 foto's vinden.

Groene lus:

Start op nummer 73. Volg het traject tot einde (nummer 1). Ga dan via de stadionlaan weer naar nummer 73.

Op deze lus kan je 14 foto's vinden

 

Op deze tekening zijn ook nog eens de lussen aangeduid : link 

 - extra hints:

  foto's 26 en 33 kan je vinden op de groene lus

  foto's 1 en 11 kan je vinden op de rode lus

  foto's 10 en 45 kan je vinden op de blauwe lus